Koleżanki i Koledzy architekci,
Mając na celu upowszechnienie dostępu do szkoleń prowadzonych w Małopolskiej Okręgowej Izbie Architektów RP,
oraz w związku z dużym zainteresowaniem – Rada MPOIA RP kontynuuje pilotażowy program szkoleń z możliwością udziału online.
Udział w szkoleniu będzie możliwy poprzez obserwację prelekcji odbywającej się w sali szkoleniowej Małopolskiej OIA RP,
za pośrednictwem własnego komputera i serwisu YouTube. Informację o szkoleniu, wraz z linkiem dostępu prześlemy do członków
Małopolskiej OIA RP mailem, bezpośrednio przed planowanym szkoleniem.
Uwagi, spostrzeżenia, propozycje dotyczące szkoleń prosimy kierować na adres mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Rada MPOIA RP
1. Temat szkolenia: Wymagania sanitarno-higieniczne dla obiektów żywieniowo-gastronomicznych oraz miejsc obrotu artykułami spożywczymi.
2. Termin szkolenia: 10 kwietnia 2017 r.
3. Program Szkolenia:
16:45–17:00 – Rejestracja uczestników
17:00–17:30 – Pojęcia podstawowe
17:30–18:00 – Przedstawienie schematów funkcjonalno-technologicznych, omówienie przykładowych projektów
18:00–19:00 – Warsztaty: omówienie przykładów, pytania oraz dyskusja
4. Miejsce:
Małopolska Okręgowa Izba Architektów RP
ul. Kraszewskiego 36
30-110 Kraków
5. Godzina: 17.00 do 19.00
6. Cel szkolenia:
Przyswojenie, pogłębienie i utrwalenie wiedzy dotyczącej praktycznego wykorzystania znajomości przepisów sanitarnych
oraz techniczno-budowlanych związanych z projektowaniem (zgodnie z wymogami sanitarno-higienicznymi) zakładów gastronomicznych
i obiektów handlowych z artykułami żywnościowymi.
7. Opis szkolenia:
Szkolenie i warsztaty poświęcone będą przede wszystkim problematyce rozwiązań funkcjonalnych, warunków lokalizacyjnych, warunków techniczno-budowanych oraz sanitarnohigienicznych dla wybranych zakładów gastronomicznych i obiektów handlowych branży spożywczej.
8. Efekt szkolenia:
Wykład, a następnie przedyskutowanie w formie warsztatowej problematyki zawiązanej z projektowaniem omawianych obiektów pozwoli na uczestnikom zrozumieć zasady stosowania odpowiednich przepisów oraz unikać podstawowych błędów projektowych, a w efekcie ułatwi proces uzgadniania projektów pod względem sanitarno-higienicznym.
9. Prowadzący:
mgr inż. Alina Jamka – ponad 30 letni staż pracy w inspekcji sanitarnej, rzeczoznawca ds. sanitarno-higienicznych, członek komisji kwalifikacyjnej do spraw oceny kwalifikacji kandydatów na rzeczoznawców do spraw sanitarnohigienicznych.
mgr inż. arch. Marzena Ulak, mgr inż. arch. Anna Rygiel – ponad 20 letnie doświadczenie w projektowaniu architektonicznym i technologicznym, w tym licznych projektów gastronomicznych; członkinie Małopolskiej Okręgowej Izby Architektów RP (w 2015 r. prowadziły w MPOIA RP cykl szkoleń z zakresu projektowania zakładów gastronomicznych oraz obiektów służby zdrowia).
Uwaga:
Informujemy, że zgłoszenia na szkolenie są dokonywane: w formie elektronicznej poprzez łącze:
https://szkolenia.iarp.pl/szkolenie/459 lub telefonicznie pod nr tel. 12 427 26 47